Skladniki:
2 kg Brzoskwin
woda
3 kg cukru
2 galaretki brzoskwiniowe / morelowe
Brzoskwinie umyć wypestkować obrać ze skorki ( pokazane na zdjęciach jak łatwo i szybko się jej pozbyć) włożyć do miski i zasypać 1 kilogramem cukru.odstawiamy na 3 godz. gdy sok puści przecedzamy sok do osobnego garnka, dodajemy 1 kg.cukru i gotujemy aż się dokładnie rozpuści. Gorące przelać do butelek.owoce zasypać 1 kg cukru (lub mniej jeśli owoce są dość słodkie i dusić 30 min po czym delikatnie zmiksować blenderem tak by były większe kawałki i dusić aż powstanie gęsta konfitura dodać galaretki dokładnie wymieszać,i zagotować. Gorące przełożyć do słoiczków.
Pasteryzować 15 min.odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz