Składniki:
biszkopty
Galaretki:
szafirowa, niebieska,owoce leśne, kiwi,truskawkowa
(mogą być inne pod kolor wybranych owoców)
serki homogenizowane danio waniliowe
Owoce:
jagody, winogrona,truskawki,(do wyboru)
czekolada
4 łyżki śmietanki 30%
Biszkopty wykładamy na dno tortownicy, szafirowa galaretkę rozrabiamy w 450ml.wrzącej wody i tężejącą wylewamy na biszkopty wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Galaretkę owoców leśnych rozpuszczamy w 1 szkl.wrzącej wody i tężejąca wlewamy do serka danio razem z jagodami i mieszamy dokładnie, wylewamy do tortownicy na poprzednią warstwę.Postępujemy tak z każda warstwa z osobna.Na warstwę z serkiem dajemy sama galaretkę, na galaretkę kolejny serek z owocami aż do wykorzystania wszystkich galaretek i owoców.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ze śmietanką i gdy tort będzie gotowy na wierzch wylewamy czekoladę,wygładzamy, dekorujemy wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Świeczki wkładamy tuż przed podaniem
Życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz