wtorek, 1 maja 2018

Biszkopt z galaretką i delicjami



SKŁADNIKI:

biszkopt:
4 jaja 
1/2 szklanki cukru 
1/2 szklanki mąki 
1/2 łyżeczki pr.do pieczenia 
4 łyzki maki 

masa: 
1/2 L kremówki 
galaretka wisniowa 
pozosatłe: 
2 paczki delicji 
4 galaretki truskawkowe 




Białka ubić,dodać cukier,żółtka,nakońcu mąkę i wymieszać z makiem.Wylać do formy, piec ok 30 min w temperaturze 180 stopni C. Wystudzić. Galaretkę wisniową rozpuścić w 1/2 szklance gotującej wody, galaretkę truskawkową rospuścić normalnie (ale lepiej dać trochę mniej wody). Schłodzoną śmietankę ubić (można dodać do smaku kilka łyżek cukru pudru) miksując dodać galaretke wiśniowa. Masę wylać na ostudzony biszkopt,wstawić na 20 min do lodówki,po czym wyjąć i wyłożyć na nią delicje,i zalać tężejącą galaretką.wstawić do lodowki aż galaretka stężeje.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz