wtorek, 1 maja 2018

Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami




SKŁADNIKI:

150g cannelloni
200g mięsa mielonego
mała cukinia
2 papryki
2 ząbki czosnku
50g pieczarek
2 łyżki oliwy
1 łyżka mąki
sól,pieprz
oregano
1 łyżka margaryny
100g startego ser mozzarella
przecier pomidorowy
puszka pomidorów
kilka łyżek sosu słodko kwaśnego







Mięso mielone smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. paprykę i cukinię kroimy w kostkę i jak mięso będzie usmażone wrzucić paprykę i cukinie i dusimy razem ok. 15 min pieczarki i czosnek siekamy drobno i smażymy na dobrze rozgrzanej margarynie aż się zarumienią,po czym dodajemy do mięsa.i dusimy ok.10 min mąkę rozpuszczamy w odrobinie wody.wlewamy do mięsa ciągle mieszając. dodajemy posiekaną bazylię. przecier pomidorowy ,puszkę pomidorów ,kilka łyżek sosu słodko kwaśnego wlewamy do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem. rurki nadziewamy mięsem.wykładamy na naczynie żaroodporne,zalewamy sosem pomidorowym. posypujemy serem. pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C i pieczemy 35-40 min



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz