piątek, 4 maja 2018

Zupa warzywna

Składniki:

skrzydełka lub udka
magi
kucharek
warzywa mrożone
(marchew,groszek,kukurydza,zielona fasolka)
ziemniaki
kostka rosołowa wołowa
śmietana lub jogurt naturalny
3 serki topione (trójkąciki)
mąka
sól,pieprz
oregano,pieprz ziarenkach
liść laurowy,ziele angielskie
majeranek,liść lubczyku


mięso zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia,jak zbierze się na wodzie piana,zlewamy wodę płuczemy mięso i jeszcze raz zagotować.po czym wyjąć i obrać. ziemniaki obrać i skroić w kostkę,dodać do wywaru.gotować aż będą na pół miękkie,po czym dodać mrożone warzywa i gotować do miękkości.dodajemy mięso. odlewamy trochę wywaru dodajemy do niego trochę mąki,serki topione,i jogurt naturalny,mieszamy blenderem. zupę przyprawiamy.gotujemy chwilę po czym wlewamy jogurt naturalny,ciągle mieszając.doprowadzamy do wrzenia,i podajemy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz