Składniki:
Galaretki różne kolory
( u mnie żółta,pomarańczowa,bordowa (owoce leśne), zielona)
Owoce pod kolor galaretek
(u mnie banany, mandarynki lub pomarańcze, jagody,winogrona)
Na dno do dużej miski wrzucamy obrane i skrojone na mniejsze kawałki banany, rozpuszczamy w mniejszej ilości wody galaretki (400-450 ml), zalewamy żółta galaretka banany i wstawiamy do całkowitego zastygnięcia do lodówki.po czym na żółta galaretkę układamy mandarynki i zalewamy pomarańczową galaretką i wstawiamy do całkowitego zastygnięcia do lodówki.po czym na pomarańczowa kładziemy jagody zalewamy bordowa galaretka i wstawiamy do całkowitego zastygnięcia do lodówki.po czym na bordowa galaretkę kładziemy winogrona zalewamy zielona galaretka i wstawiamy do całkowitego zastygnięcia do lodówki. Gdy galaretki będą gotowe trzeba na ok 30 sek zanurzyć miskę w gorącej wodzie( zanurzenie jest konieczne żeby galaretka odkleiła się od miski),po czym położyć na gore talerz i szybko obrócić.ściągnąć miskę i jest gotowe do pokrojenia.
Oczywiście można użyć innych owoców i innych galaretek
Życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz