sobota, 5 maja 2018

Cukierkowe niebo

Orginalny przepis znajduje sie  Galaretkowe niebo
U mnie trochę zmian :)


Składniki
2 Różowe lub fioletowe galaretki
150-250ml śmietany kremówki
smietana-fix
3 łyżki przesianego cukru pudru
Wykonanie:

Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu.Odstawić do stężenia. Kiedy galaretka będzie już bardzo gęsta, ale jeszcze nie zupełnie sztywna, ubić śmietanę na sztywno z dodatkiem usztywniacza i cukrem do smaku. Do szklanki przełożyć trochę galaretki, następnie łyżka lub przy użyciu rękawa cukierniczego robić przy ściankach kleksy z bitej śmietany. Przestrzenie miedzy bitą śmietaną wypełnić galaretką. Całą procedurę powtórzyć,aż do zapełnienia szklanki.można spróbować śmietanę zastąpić jogurtem greckim lub serkiem mascarpone.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz