wtorek, 1 maja 2018

Bigos


SKŁADNIKI:

2 średnie białe kapusty
1 kg kapusty kiszonej
1kg kiełbasy
filety z kurczaka
filety z indyka
przecier pomidorowy
grzyby suszone
pieczarki
boczek
liść laurowy
pieprz czarny ziarnisty
ziele angielskie
przyprawa do bigosu
papryka słodka
pieprz mielony
sól
magi


Kapustę kiszoną opłukać i pokroić.białą kapustę opłukać, pokroić na 4 i poszatkować obie kapusty zalać ok 3-4 l.wody i dusić w garnku aż zmięknie..dodać przyprawy .Mięso, kiełbasę skroić w kostkę i wrzucić do garnka .Suszone grzyby namoczyć opłukać i zlać wodę. Pieczarki pokroić w plastry dodać do garnka i dalej dusić ok.1.5 godziny .Dodać przecier. W razie konieczności przyprawić wedle smaku. Można mrozić albo pasteryzowac w słoiku



  •  

    Brak komentarzy:

    Publikowanie komentarza