sobota, 1 września 2018

Zebra

Składniki:
5 jaj
2 i 1/2 szkl.maki pszennej  + 3łyżki
1 i 1/2 szkl. cukru
1 szkl.wody
2 łyżeczki pr.do pieczenia
1 cukier waniliowy
3 łyżki kakao 






Jajka dokładnie zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym,dodać powoli mąkę wymieszana z pr.do pieczenia, wode i olej.
Ciasto podzielić na 2 czesci,do jednej dodajemy kakao do innej mąkę.
Na srodek wysmarowanej tluszczem i posypanej maką tortownicy wlewać na przemian pi łyżce ciemnego i jasnego ciasta.piec w nagrzanym piekarniku do 180C przez ok 1h.po ttym czasie sprawdzamy patyczkiem do szaszlykow czy ciasto w srodku jest gotowe.jesli nie dajemy mu jeszcze jakies 15 min.



ŻYCZĘ SMACZNEGO 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz