wtorek, 1 maja 2018

Galaretkowy torcik z biszkoptami i owocami


Składniki:

4 galaretki czerwone
2 galaretki żółte
1 galaretka wiśniowa
truskawki
banany
brzoskwinie
1/2 L.kremówki
biszkopty






2 czerwone galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody. na dno dużej miski wykładamy oczyszczone i umyte truskawki,zalewamy je galaretką i wkładamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje. 2 żółte galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie (osobno), na galaretkę z truskawkami wykładamy banany i zalewamy 1 żółtą galaretką i wkładamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje.na galaretkę z bananami wykładamy brzoskwinie i zalewamy 1 żółtą galaretką i wkładamy do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje. 2 czerwone galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody.zalewamy żółtą galaretkę i wkładamy do lodówki aż galaretka zacznie powoli tężeć, galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody, schłodzoną śmietankę ubić,miksując dodajemy galaretkę wiśniowa,masę wylewamy na lekko stężałą galaretkę,układamy na niej biszkopty wciskając je delikatnie do środka.wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc) gdy galaretki będą gotowe trzeba na ok 30 sek zanurzyć miskę w gorącej wodzie( zanurzenie jest konieczne żeby galaretka odkleiła sie od miski),po czym położyć na biszkoptach talerz i szybko obrócić.ściągnąć miskę i jest gotowe do pokrojenia.


Życzę smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz