Składniki:
250g wątróbki drobiowej
1 szkl. mleka
maka (do obtaczania wątróbki)
masło
6 cebul
czosnek
pieprz, papryka,sól.
2 szkl.bulionu
Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i zalewamy odrobina mleka ,odstawiamy na 2 godz.Po czym obtaczamy w mace.Na patelni rozgrzewamy olej obsmażamy wątróbkę z obu stron .Po usmażeniu przekładamy do rondelka.Na patelni na małym ogniu rozpuszczamy masło, szklimy na nim cebule skrojona w talarki.Oraz czosnek.gotowe wrzucamy do rádełka i zalewamy mlekiem (to mleko w którym była moczona wątróbka) mieszamy ,wlewamy bulion, dodajemy przyprawy i dusimy ok 20 min.Zagęszczenie sosu powinno być zbędne, maka z wątróbki powinna być wystarczajaca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz