Składniki:
1kg ogórków zielonych ( u mnie długie zielone 4szt)
0,5 kg marchewki
0,5 kg papryki kolorowej
4 cebule (u mnie 2 czerwone i 2 białe)
2 szkl.wody
1 szkl.octu
1 szkl.oleju
4 łyżki cukru
2 łyżki soli
pieprz do smaku
Warzywa dokładnie umyć i osuszyć.Ogórki zetrzeć w plasterki, marchew startować w paseczki,paprykę skroić w kostkę, cebulę skroić w plasterki. Wszystko razem połączyć i dokładnie wymieszać.Dodać wodę, ocet,olej i dokładnie razem wymieszać ,po czym dodać cukier,sol,pieprz i znowu wymieszać.Zostawić na 2 godz.żeby się przegryzło.Przekładać do słoików i pasteryzować 20 min.Odwracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia.Oznaczamy i odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce.
ŻYCZĘ SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz