sobota, 7 czerwca 2014

watrobka w sosie cebulowym

skladniki:
250g watrobki drobiowej
1 szkl. mleka
maka (do obtaczania watrobki)
maslo
6 cebul
czosnek
pieprz,papryka,sol
2 szkl.bulionu


watrobke oczyszczamy,myjemy i zalewamy odrobina mleka odstawiamy na 2 godz.
po czym obtaczamy w mace.
na patelni rozgrzewamy olej obsmazamy watrobke z obu stron .
po usmazeniu przekladamy do rondelka.
na patelni na malym ogniu rozpuszczamy maslo,szklimy na nim cebule skrojona w talarki.
oraz czosnek.gotowe wrzucamy do radelka i zalewamy mlekiem (to mleko w ktorym byla moczona watrobka) mieszamy ,wlewamy bulion,dodajemy przyprawy i dusimy ok 20 min.
zageszczenie sosu powinno byc zbedne,maka z watrobki powinna byc wystarczajaca






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz