czwartek, 1 maja 2014

kabaczek w zalewie musztardowej

Skladniki:
2 kg kabaczka

Zalewa:
1L wody
3/4 szkl.octu 10%
1 szkl.cukru
2 lyzki soli
6 lyzek musztardy.(np.sarepskiej)

Dodatkowo do kazdego sloika:
1 lisc laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
2 zabki czosnku




kabaczek dokladnie umyc,pokroic w plastry.Zalac wrzatkiem i odcedzic.
Do garnka wlac wode,ocet,cukier,sol i dokladnie wymieszac,zagotowac i przestudzic.
Dodac musztarde i dokladnie wymieszac.
Do sloikow dodac przyprawy i skrojony w plastry czosnek.przelozyc kabaczek do sloikow i zalac zalewa musztardowa.
szczelnie zakrecic,pasteryzowac 20 min.odwrocic do gory dnem az do ostygniecia.



ZYCZE SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz